Amendamente la acordarea zilelor libere pentru supraveghere copii- familii monoparentale

Comunicat al Ministerului Muncii, 16.02.2021

Comisia de Muncă a adoptat, astăzi, o serie de amendamente transmise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, pentru a modifica și completa OUG nr.147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

”Am remarcat că reglementările referitoare la acordarea zilelor libere pentru supravegherea copiilor în situația limitării sau suspendării activităților didactice se aplicau neunitar în cazul familiilor monoparentale, respectiv că unii angajatori acordau zile libere sau majorare salarială, iar alții nu. Pentru a îndrepta aceste situații, am transmis o serie de amendamente care astăzi au fost adoptate. De asemenea, angajaţii sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, angajaţi din penitenciare şi personal din unităţile sanitare publice vor putea opta pentru zile libere sau pentru majorarea salarială de 75% din salariul de bază”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Continuare articol si sursa: Aici https://www.contzilla.ro/amendamente-la-acordarea-zilelor-libere-pentru-supraveghere-copii-familii-monoparentale/

 

Contabilitate si legislatie  in Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *