Trei declarații fiscale importante care își schimbă termenul începând cu anul 2021

Trei declarații fiscale importante pentru firme și persoanele fizice deopotrivă se depun anul acesta ceva mai târziu în an decât până acum, după ce legiuitorul a modificat termenele legale de depunere la nivelul legii fiscale. Este vorba, mai precis, despre declarația unică pentru persoanele fizice, declarația 230 și declarația 205.

Declarația unică (formularul 212)

Declarația unică a fost introdusă în legislația fiscală în 2018 și este folosită, de principiu, de către de PFA-urile care obțin venituri independente sau de către cei care obțin venituri din profesii liberale, chirii sau dividende. Prin intermediul declarației unice, contribuabilii declară ce venituri au avut în anul precedent, pentru a stabili ce impozit și contribuții la pensii și sănătate au de plată la stat, și ce venituri estimează că vor avea în anul curent, pentru a estima taxele aferente. Termenul legal de depunere a declarației anuale a fost stabilit inițial la 15 martie, dar, în practică, n-a fost niciodată amânat de când a fost introdusă declarația, fiind mereu amânat. Astfel, de anul acesta, declarația unică se depune până la 25 mai 2021.

Continuare articol si sursa: Aici https://www.avocatnet.ro/articol_57209/Trei-declara%C8%9Bii-fiscale-importante-care-i%C8%99i-schimb%C4%83-termenul-incepand-cu-anul-2021.html

Contabilitate si Fiscalitate Alba Iulia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *