Indeplinirea conditiei privind numarul de salariati pentru impozit 1% micro

Microintreprinderile pot fi impozitate cu o cota de 3% in cazul in care nu au angajati si cu o cota mai favorabila, de 1% din venituri, daca indeplinesc anumite conditii legate de numarul de angajati.

Mai concret, pentru a beneficia de cota redusa de 1% microintreprinderile trebuie sa aiba unul sau mai multi salariati, prin salariati intelegandu-se persoanele angajate cu contract individual de muncă cu normă întreagă.

Codul muncii defineste la art 112 ce inseamna norma intreaga. Astfel, pentru salariații angajați cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi și de 40 de ore pe săptămână.

In numarul de salariati se includ si CIM-urile supendate cum sunt de exemplu cele pentru angajatii aflati in concediu de crestere copil.

Conditia este indeplinita si in cazurile in care:

  • exista mai multi salariati, cu contracte de munca cu timp partial, dar care insumate sunt echivalentul unei norme intregi
  • exista contracte de administrare sau mandat remunerate cel putin cu salariul minim

Continuare articol si sursa: Aici https://www.contzilla.ro/indeplinirea-conditiei-privind-numarul-de-salariati-pentru-impozit-1-micro/

Contabilitate, legislatie si  fiscalitate Alba Iulia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *