Atentie! S-au modificat formularele pentru solicitarea somajului tehnic

In MOF 350 din 06.04.2021 s-a publicat Ordinul 214 pentru aprobarea modelului documentelor prevăzute la art. 53.1 alin. (12) din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii.

Potrivit art.53.1 din Codul muncii, in cazul suspendării temporare a activității și/sau a reducerii acesteia ca urmare a decretării stării de asediu sau stării de urgență potrivit art. 93 alin. (1) din Constituția României, republicată, salariații afectați de activitatea redusă sau întreruptă, care au contractul individual de muncă suspendat, beneficiază de o indemnizație plătită din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat în vigoare, pe toată durata menținerii stării de asediu sau stării de urgență, după caz.

 

Continuare articol si sursa: Aici https://www.contzilla.ro/atentie-s-au-modificat-formularele-pentru-solicitarea-somajului-tehnic/

Contabilitate, legislatie si  fiscalitate Alba Iulia

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *