Șapte clarificări oficiale importante referitoare la decontarea combustibilului pentru persoanele cu handicap

În 2020, autoritățile au decis ca persoanele cu dizabilități să poată beneficia de decontarea costului cu combustibilul consumat pentru a se deplasa cu mașina, dacă renunță la utilizarea, în mod gratuit, a transportului în comun. Decontarea efectivă a combustibilului consumat de persoanele cu handicap este posibilă de la începutul acestui an, de când a intrat în vigoare actul normativ ce conține procedura. Totuși, au mai rămas câteva aspecte neclare în ceea ce privește decontarea și, de aceea, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a adus recent o serie de lămuriri legate de procedura aplicabilă.

Hotărârea Guvernului nr. 1.118/2020 se aplică de la începutul anului și conține normele și modelul actelor necesare decontării cheltuielilor legate de combustibil, atunci când persoanele cu handicap decid să nu folosească, în mod gratuit, transportul în comun, ci mașina proprie.

Pentru că de la începutul anului și până acum au apărut mai multe situații ce nu sunt prea bine acoperite de procedurile în vigoare, ANDPDCA a clarificat recent mai multe aspecte legate de decontarea combustibilului pentru persoanele cu dizabilități

Continuare articol: Aici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *