ANAF: Veniturile realizate din ARENDAREA bunurilor agricole din patrimoniul personal

ANAF a adaugat pe lista ghidurilor intocmite in ultima perioada inca un material informativ – Veniturile realizate din ARENDAREA bunurilor agricole din patrimoniul personal.
Documentul prezinta informatii despre bunurile care pot fi arendate, despre inregistrarea contractului de arendare, calcularea, retinerea si plata impozitului, dar si alte date importante.

Iata mai jos ce informatii contine ghidul privind veniturile realizate din ARENDAREA bunurilor agricole din patrimoniul personal.
Potrivit Codului fiscal, veniturile obtinute din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal, sunt clasificate in categoria veniturilor din cedarea folosintei bunurilor.

Potrivit Codului civil arendarea reprezinta locatiunea bunurilor agricole.
1. BUNURI CARE POT FI ARENDATE

Pot fi arendate orice bunuri agricole, cum ar fi:

a) terenurile cu destinatie agricola, si anume terenuri agricole productive – arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, arbustii fructiferi, plantatiile de hamei si duzi, pasunile impadurite, terenurile ocupate cu constructii si instalatii agrozootehnice, amenajarile piscicole si de imbunatatiri funciare, drumurile tehnologice, platformele si spatiile de depozitare care servesc nevoilor productiei agricole si terenurile neproductive care pot fi amenajate si folosite pentru productia agricola;

b) animalele, constructiile de orice fel, masinile, utilajele si alte asemenea bunuri destinate exploatarii agricole.

Continuare articol si sursa: Aici

Contabilitate si expertiza financiara in Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *